Млад мъж, който в неделя е убил свой приятел в с. Черногорово и след това е избягал, е арестуван в Пловдив, съобщават от МВР.

Ю.А. е на 28 г., от Братаница. Жертвата е негов приятел. Трупът на 31-годишния мъж е намерен в избата му в с. Черногорово.

"На 13 юни в с. Черногорово, обл. Пазарджик, в избено помещение на къща, е бил открит трупът на 31-годишния С.А. По главата на пострадалия е имало следи от нанесени удари с твърд предмет, според първоначалните данни - брадва. На място са пристигнали полицейски служители от ОД на МВР - Пазарджик и е бил уведомен прокурор от Окръжна прокуратура - Пазарджик. Установено е било, че извършител на деянието е Ю.А., който се е укрил в гр. Пловдив. Той е бил издирен и задържан в късните часове на 13 юни 2021 г. Обвиняемият и пострадалият се познавали. Мотивът за извършване на убийството е личен, според събраните доказателства", допълват от МВР.

Ю.А. е осъждан, а за последно е излязъл от затвора през юни 2017 г., когато е изтърпял наказание "лишаване от свобода" за кражба и противозаконно повреждане на чуждо имущество.

Убиецът е задържан за 72 часа, предстои пазарджишката прокуратура да поиска за него постоянен арест. Мотивите за тежкото престъпление се изясняват.