Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем и задържа 46-годишен мъж от с. Бяга заради допуснато от него пътнотранспортно произшествие със смърт и бягство от местопроизшествието, съобщиха от Окръжна прокуратура - Пловдив. 

На 04.02.2021 г., на главен път Пловдив-Пещера, между с. Йоаким Груево и с. Куртово Конаре, мъжът е нарушил правилата за движение, и по непредпазливост е причинил смъртта на 60-годишен мъж от Стамболийски, след което е избягал от местопроизшествието. 

На 04.02.2021 г. обвиняемият, прибирайки се от работа, шофирайки  "Мерцедес", модел "Вито", допуснал пътнотранспортно произшествие, като блъснал пострадалия на главен път Пловдив - Пещера, след което не спрял и напуснал местпроизшествието. Когато се прибрал в дома си в с. Бяга, предприел действия по заличаване на следите от катастрофата, а на следващия ден изпратил съпругата си да закупува авточасти, с които да бъдат подменени увредените мигач, фар и стъкло на управлявания от него автомобил. Междувременно, в ранния следобед на 05.02.2021 г. на тел. 112 бил получен сигнал от мъж от с. Куртово Конаре, който забелязал трупа на пострадалия да лежи до пътя. В близост имало счупени части от моторно превозно средство.

Незабавно от служители при ОД на МВР - Пловдив било започнато досъдебно производство и били предприети активни действия по издирване на причинилия пътнотранспортното произшествие водач. В резултат на подробен анализ на намерените части и трафика в района, бил установен вида на автомобила, а впоследствие и конкретното превозно средство. Били са организирани мероприятия по установяване на автомобила и същият е бил спрян от полицейски служители в района на 89-ти км на автомагистрала "Тракия".

По делото са извършени множество действия по разследването - огледи, разпити на свидетели, приобщаване на веществени и писмени доказателства. Назначени са експертизи.

След повдигане на обвинението, с постановление на дежурен прокурор, обвиняемият е задържан за 72 часа, в рамките на които ще бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Д.Л. е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 15 години за отвличането и лишаване от право да управлява моторно превозна средство.

Разследването по случая продължава.