Тематичен ден в Екологичния календар на Община Пловдив за месец април е Международният ден за защита на бездомните животни, който се отбелязва на 4-ти април.

Целта е да се насочи общественото внимание към проблема с бездомните животни, към необходимостта да бъде осъзната причината за присъствието им по улиците, и че наличието на бездомни животни е резултат основно от човешката безотговорност.

По повод отбелязването на тематичния ден, Община Пловдив и общинският приют за безстопанствени кучета "Приятел завинаги" организират следната инициатива. В периода от 3-ти до 25-ти април всеки, одомашнил куче от приюта, ще получи освен добре социализирано куче, и скромен подарък-жест от страна на администрацията

Припомняме, че вратите на общинския приют са широко отворени във всеки ден от седмицата за всички, които желаят да огледат настанените в обекта кучета и да изберат нов домашен любимец.

Работното време е от понеделник до петък (от 9:00 до 15 часа), както и в почивните събота и неделя (от 9:00 до 14:00 часа).

Всеки, който проявява интерес към дейността на общинския приют в Пловдив, " target="_blank">може да изгледа краткото филмче "Одомашни куче от приюта".