От днес до девети юни тази година, в подножието на Младежкия хълм в Пловдив, ще се проведе, според организаторите, фестивал, овкусен със сол-пипер и ухаещ на канела, мента, карамел и хмел - "Plovdiv Food Park Festival". Той се провежда под мотото "Вкусно да ни е на всички" и е част от програмата на проекта Пловдив - Европейска столица на културата. Това съобщиха от фондация "Пловдив 2019".

На фестивалната територия почитателите на хубавата храна и кехлибарените пенливи напитки ще могат да се насладят на неустоими кулинарни вкусотии. Фестивалът е част от стрийт културата, която все повече завладява Европа, като създава емоционална връзка между публика и участници. Емоционални моменти, които хората прекарват на открито със своите семейства и приятели и помнят дълго добре прекараното си време заедно в парка.

"Plovdiv Food Park Festival" 2019 ще събере над 350 невероятни специалисти в кулинарията, пивовари от цял свят, майстори от барбекю културата, сладкари, специалисти в перфектно миксираните напитки, вино производители. На едно място, се събират и най атрактивните кухни на колела (караваните), за да покажат уменията си пред пловдивчани и гостите на града. Във фестивалната зона ще има също атракциони и забавления за деца, хендмейд пазар с едни от водещите артисти в България, фермерски пазар с производители от региона, игри и съревнования за тези, които смятат себе си за майстори на барбекюто.

Ще свирят любими банди през вечерите, а през деня, зад пулта на сцената застават добрите пловдивски клубни диджеи.