Над 150 човека се очаква да подкрепят благотворителната кауза на тазгодишния Виенски офицерски бал в Пловдив, съобщи Иван Соколов, президент на Елитен спортен клуб "Морски сговор", организатор на събитието. Тази година инициативата се подкрепя и от Съвместното командване на специалните операции, с командир генерал-майор Явор Матеев.

Вече става традиция гражданството и офицерството да празнуват заедно и да обединят силите си в обща благотворителна кауза и сега тя е за децата на военнослужещите от Специалните сили, допълва Соколов. Клуб "Морски сговор" възобнови традицията на Виенските баловете през 2016 г., от 2018 г. в тях участват и офицерите от Специални операции, а от тази година и военнослужещи от другите родове войски от пловдивския гарнизон.

Както винаги, дрескодът е задължителен - дълги рокли за дамите и официални костюми или смокинги за господата, а офицерите ще са в парадни униформи. Вечерта ще бъде открита от Ивайло Гюров, който ще изпълни оперни арии и естрадни хитове. Петият Виенски офицерски бал в Пловдив ще се състои на 10 януари вечерта в зала "Амбасадор" на хотел "Тримонциум".