В Пловдив заработи най-голямата ледена пързалка у нас, която се намира пред Военния клуб на пл. "Централен". За първа година тя е с площ от 2 000 кв.м. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

От фирмата, която е изградила съоръжението, са взели и предпазни мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19, като след всяка сесия кънките ще се дезинфекцират с озон, а капацитетът на пързалката ще бъде използван на 50 на сто. Така на всеки пързалящ се ще се полагат по 5 кв. метра, в които той да може да се пързаля спокойно и безопасно. Отделно са разделени потоците, има отделен вход и изход, ще се следи да няма струпвания и на самия лед.

Ледената пързалка ще работи всеки ден от седмицата от 10,00 до 22,00 часа. Входната такса е 8 лева, а за наем за кънките ще се заплащат допълнително 2 лева. За децата ще бъдат предоставени тренажори под формата на мечета и пингвини, които ще им помагат да се пързалят безопасно. Всяка събота и неделя сутрин ще има безплатни уроци за начинаещите, а за редовните клиенти ще се предлагат карти с намаление. Пързалката се изгражда за осма поредна година и ще работи до 24 януари 2021 г.

Светлините на Коледната елха пред Община Пловдив също заблестяха снощи. Точно в 17.30 ч. 6-годишната Ангелина заедно с Дядо Коледа запали символично лампичките в присъствието на заместник-кметовете Тодор Чонов, Анести Тимчев, Георги Титюков и Пламен Панов.

Бъдете добри, защото когато човек е добър, всички негови мечти се изпълняват. Обичайте майки татковци, баби дядо и слушайте госпожите си". С тези думи белобрадият старец се обърна към децата и пожела на всички пловдивчани да бъдат здрави, като има много мир и любов в семействата им. В ролята на Дядо Коледа бе любимият пловдивски актьор Стоян Сърданов от Драматичния театър.

Заради пандемията от коронавирус и засилените мерки срещу разпространението на заразата и предотвратяване струпването на много хора на едно място, събитието протече без традиционната музикална програма с участието на талантливите деца от музикалните формации на Пловдив.

Елхата е висока 13 метра. Тя има 4 хиляди лампички. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в Раковски.

Пловдивската елха тежи около 1 тон. Тя се намира на площада пред сградата на Общината на Главната улица, която също е украсена с коледна украса.