Обществено обсъждане на бюджета на Пловдив за 2019-та година организира градската администрация. Публичният дебат е насрочен за днес от 17 часа в залата на ОбС на града. Проектът на най-важния за града документ е публикуван на сайта на общинската администрация. 303 милиона лева е финансовата рамка на Бюджет 2019. Сумата е без преходния остатък от миналата година.

Капиталовите разходи възлизат на почти 60 милиона лева. 2,5 милиона лева от тях са за ремонта на площад "Централен". За благоустрояване на южния бряг на река Марица градската управа предвижда близо 1,4 милиона лева, а за изграждане на Предгаровия площад - малко над 1 милион лева.

300 000 лева се заделят за стадион "Пловдив", по 1 милион лева - за кино "Космос", подлеза "Модър - Царевец" и новия плувен басейн на Младост, а 500 000 лева са за реконструкцията на "Дондукова градина". За цялостната реализация на четирите проекта са нужни над 40 милиона лева, затова предвидените суми в Бюджет 2019 ще се ползват за изработката на проекти и стартиране на процедурите по възлагането на обществените поръчки.

За довършването на бул. "Северен" се предвиждат 9, 9 милиона лева, 3 милиона и 300 хиляди лева се заделят пък за изграждането на многоетажен паркинг в "Западен".

Част от другите инфраструктурни обекти, заложени за финансиране в Бюджет 2019 на Пловдив са нов спортен център на бул. "Дунав" и разширението на траурния парк в "Северен".