Дарителска кампания "Първа помощ за първа линия" стартира ръководството на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Събраните средства ще бъдат за подпомагането на лекари и медицински сестри от Ковид-отделението към Инфекциозната клиника. Целта е да се осигури допълнителен финансов стимул на служителите, които поемат най-тежките дежурства, обявиха от УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив.

Даренията ще бъде разпределяни всеки месец между работещите в средата с COVID-19 като допълнително материално възнаграждение за повишаване на мотивацията и компенсиране на дългите часове работа и риска от заразяване при лечението и грижите за болните, изискващи непосредствен контакт и максимална отдаденост.

С лавинообразно нарастващия брой на пациенти с COVID-19 в последните дни, сме изправени и пред наближаваща криза от липса на медицински персонал, свръхизтощение и демотивация на опитните лекари и медицински специалисти, казват от най- голямото лечебно заведение у нас. От болницата припомнят, че в Инфекциозната клиника се лекуват и най- тежките случаи като разкритите 6 интензивни легла са почти през цялото време заети от пациенти, които се нуждаят от дихателна реанимация. В момента дежурства по график в нея дават и лекари от други здравни заведения в града.

Дарение в подкрепа на кампанията може да се направи на следната банкова сметка на лечебното заведение: IBAN: BG 25SOMB91301011684105