С 689 ваксинирани медицински лица срещу КОВИД-19 Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив е начело сред лечебните заведения в страната по брой обхванати лица до момента, съобщиха от здравното заведение.

"Това е общ наш успех! Означава, че съмнения липсват, а има желаещи да бъдат ваксинирани. На първо място постижението е на ръководството за създадената перфектна организация", заяви епидемиологът д-р Христиана Бацелова.

Тя, заедно с екип от колеги, извършва манипулациите в единия от двата ваксинационни кабинета - в база 2. Вторият екип се намира в Клиниката по кожни и венерически болести в база 1.

Работи се в стройна координация с РЗИ-Пловдив и Министерството на здравеопазването за осигуряването на дозите от ваксината. За 3 дни от началото на кампанията - 27 декември 2020 г., бяха поставени първите дози на 171 доброволно записали се служители на лечебното заведение. Те вече имат завършена ваксинационна схема след поставянето и на втората доза, обясни още д-р Христиана Бацелова.

По думите й на 1 март започва поставянето на втората доза от ваксината за останалите 518 служители. Тяхната група е получила първата доза в рамките на 5 дни от 11 януари 2021 г.