Една година условно с две години изпитателен срок получи ученик от Районния съд в Пловдив. Присъдата е за причинена тежка телесна повреда след сбиване.

Действието се развива на 20 април 2017 година когато в класната стая двете момчета – пострадалият и виновникът, се сбиват. След удар в ребрата пострадалият е транспортиран до болнично заведение, където е отстранен далакът му.

Виновникът освен условна присъда се сдоби и с пробационна мярка за овладяване на гнева, която трябва да се посещава 2 години. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Окръжния съд на Пловдив.

Боят между двамата ученици започнал уж на шега. Момчетата били приятели в 10-и клас. Започнали да се закачат и единият удря шамар на другия. В отговор получава юмрук в ребрата. Момчето изпитало силни болки. Потърсило помощ при медицинската сестра в училището. Тя от своя страна го изпратила в болница.

В лечебното заведение се оказало, че хлапето е с тежки наранявания и се налага да му бъде извършена операция. На същия му бил премахнат далака.

Малко след инцидента е започнало досъдебно производство.