Община Пловдив организира томбола за ексклузивно посещение в Епископската базилика. Печелившите ще бъдат сред първите посетители на най-новия културен център на Пловдив, съобщиха от пресцентъра на общината.

Десетима късметлии ще имат възможността да разгледат безплатно Епископската базилика на Филипопол в първите дни след нейното отваряне. Те ще бъдат избрани чрез специално организирана от Община Пловдив Фейсбук игра, която започва днес и ще продължи до 16 април включително.

Откриването на културния център ще се състои на 18 април, а на следващия ден той официално ще отвори врати и за посетители, при спазване на всички противоепидемични мерки.

В рамките на пет дни, всеки ден Община Пловдив ще задава по един въпрос, свързан с историята на Епископската базилика в пост на своята Фейсбук страница. Желаещите да участват трябва единствено да публикуват верния според тях отговор като коментар под поста с въпроса.

Важно условие е участниците да напишат в коментара си своите име и фамилия по лична карта, в случай, че те не съответстват с имената, изписани във Фейсбук профилите им, за да бъдат включени за участие в томболата.

Всеки от десетимата, спечелили безплатна разходка, ще има възможността да покани свой близък, за когото входът също ще бъде свободен. Имената на печелившите ще бъдат изтеглени на случаен принцип на 17 април, на живо от 13.00 часа във Фейсбук страницата на Общината, от директора на ОИ "Старинен Пловдив" Богомил Грозев.

Епископската базилика на Филипопол ще бъде официално открита на 18 април, когато ЮНЕСКО отбелязва Международния ден за опазване на паметниците на културата. Поради сложната епидемична обстановка, церемонията ще се излъчва онлайн на живо.