Започна изграждането на нова детска градина в кв. "Гладно поле", район "Източен" в Пловдив. Капацитетът й е за четири групи, като за построяването й са заложени близо 2 милиона лева. Средствата са по програма "Региони в растеж", която обхваща цялата зона в квартал "Гладно поле".

Веднага след церемонията по първата копка кметът на града Здравко Димитров каза, че това ще бъде модерна детска градина. Тя ще бъде на два етажа, ще има плувен басейн и физкултурен салон, а дворът ще бъде озеленен, с поливна система, с катерушки, люлки, пейки, сенници, чешма, пясъчник.

Ние продължаваме да изпълняваме нашите ангажименти, каза Димитров и припомни, че преди изборите се е ангажирал през този мандат да се построят 12 нови детски градини или ясли.

зграждането й е част от проекта "Образователна инфраструктура", финансиран със средства на Оперативна програма "Региони в растеж". Заместник-кметът Пламен Райчев заяви, че до септември ще бъдат довършени детските градини "Снежанка" и "Перуника".

До месец ще се направи първа копка на нова детска градина на булевард "Александър Стамболийски". В "Каменица" и "Зорница" също ще се довършат строителните дейности.

Стефан Стоянов, заместник-кмет по образование, подчерта че около 800 деца в Пловдив са обхванати в детски градини, които се намират в жилищни блокове.

Той допълни, че приоритет на общината е да закрива тези градини, където няма нужда от тях, а новите детски заведения ще подпомогнат този процес.