Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 33-годишният Красимир Батаклиев за това, че през март миналата година в Пловдив е опитал да подкупи с 30 лева пътен полицай, за да не му състави актове за установени административни нарушения. Обвиняемият е син на известния транспортен бос и бивш общински съветник Ангел Батаклиев.

Престъплението е квалифицирано по чл. 304а, предл.6 вр. чл. 304 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 25 март 2021 г. в Пловдив, около 19,30 ч., полицейски автопатрул спрял за проверка на бул. "Цар Борис Трети Обединител" лек автомобил, марка "Мерцедес", управляван от Красимир Батаклиев. Полицаите установили, че водачът не носел свидетелство за управление на моторно превозно средство и контролен талон, удостоверение за извършен технически преглед и не бил наличен документ, установяващ сключването на задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Полицейските служители му обяснил, че за липсата на документите следва за му бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение.

Един от тях влязъл в полицейския автомобил, за да напише актовете, а през това време към колата се приближил Красимир Батаклиев. Той подал през отворения прозорец плик, съдържащ 30 лева, за да не бъде санкциониран. Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи и др. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.