8 нови случая на коронавирус са регистрирани в Пловдивска област за последното денонощие. 6 от тях са на работници в малка частна фирма. Управителят ги е изследвал по своя инициатива.

В момента фирмата, която е разположена в Северната промишлена зона на Пловдив, е затворена за дезинфекция. Няма работници приети в болница, предаде БНТ.

А в Перущица обстановката вече се успокоява. До следващия четвъртък остава засиленото полицейско присъствие в квартал "Запад".

Мъж, който е присъствал на евангелската сбирка, също е приет в болница с положителен резултат.С

След първоначалната тревога вчера, живеещите в квартала, са по-спокойни. Всички отидоха безпрепятствено на работа тази сутрин.

"Тук в църквата имаше доста народ от цялата страна и снощи съм чула, че един пастор е починал. Моите дъщери искаха да идат, обаче нещо все им говореше. После викат: Мамо добре, че не сме отишли на църква", разказа пред камерата на БНТ Фиданка Пройчева.

Изплашени от случаите на коронавирус, местните са категорични, че в бъдеще ще влизат в евангелската църква само с маска и задължително ще спазват дистанция. В квартала вече е създадена организация за стриктното спазване на карантината.

"Те всички искат нещата да са наред, самите следят дали хората под карантина спазват мерките или не, интересуваха се кои са хората, бяха уведомени и самите те осъществяват контрол. Определено мисля, че всички повярваха, че има такъв вирус, днес е доста по-спокойно, вчера хората бяха много по-притеснени", допълни Мария Витанова-Вълканова, кмет на Перущица.

А заразеният пастор остава на болнично лечение в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. При останалите потвърдени случаи инфекцията протича безсимптомно.