Съдът в Пловдив назначи допълнителна експертиза на всички ножове, иззети от дома на Илиян Рангелов. Той е подсъдим за убийството на пряителката си Милена Динова от Куртово Конаре. Момичето е наръгано в сърцето на улицата, след като преди два дни обвиненият за престъплението й предложил брак. Престъплението е извършено на 28 декември 2016 г.

Делото се точи вече 3 години. През това време Илиян Рангелов се отказа от първоначалните си признания и в момента се кълне в невинност. Още след като бе открито тялото на Милена той се опита да заблуди полицията, че е спал през цялото време в дома си. 

Според психолозите мотивът за престъплението е ревност. Илиян е лабилна личност и би могъл да прояви жестокост, смятат експертите.  Когато е затруднен, влиза в конфликт. Има повишено самочувствие, но без покритие.  Заключението си те представиха днес в пловдивския окръжен съд, където делото започна отначало. Причината е, че ВКС откри пропуск и отмени наказанието от 16 г. затвор.

В залата бяха разпитани и трима съдебни медици, извършили аутопсията на жертвата Милена Динова. Според тях тя е умъртвена с един-единствен удар с нож в сърцето.

"Замахването е било с голяма сила, тъй като оръжието на престъплението е преминало през връхната дреха, блузата и сутиена", обясни д-р Светлозар Спасов.

При огледа на трупа той и колегите му са установили наранявания по лицето, които биха могли да се получат при падане по лице на земята, както е в конкретния случай. Имало е и следи от по-стари травми, най-вероятно битови.

Самият обвинен за престъплението запази спокойствие в залата.