Светлините на фолийната елха пред община Пловдив ще бъдат запалени довечера от 17.30 часа. Дръвчето е високо 13 метра. То има над 4 хил. зелени клончета. Изработено е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в Раковски.

Пловдивската елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона.

Доставена е от Раковски до Пловдив в 40 кашона. Всяко едно от 4-те хиляди клончета първо много внимателно се изважда от кашона, игличките се разперват, разклоненията се "бухват". После клончетата се подават по "жива верига" до върха. Елхата се издига на пръстени, като всеки пръстен е висок над 70 см.

Успоредно с монтажа върви и украсяването. Декорацията е от хармонично разположени малки, средни и големи звезди, съчетани с червени и сребърни топки. Около елхата ще има жилков гирлянд, който вечер и през нощта ще свети в студена светлина. Студена светлина ще има и в долната част на елхата, на около метър от основата й. Останалата част от елхата ще свети вечер и през нощта в топъл нюанс. За върха се предвижда мигаща блиц светлина.

11 души от фабриката в Раковски бяха ангажирани с издигането и украсяването на елхата. Монтажът започна във вторник и вече приключи.

Светлините на Коледното дърво ще бъдат запалени от кмета Иван Тотев, който ще отправи и поздрав към пловдивчани и гостите на града. На сцената ще се изявят Детска вокална формация "Омайниче" с ръководител Таня Орманова, гайдари от Гайдарски състав "Родопчани" към Народно читалище "Гого Мавров - 1930" Пловдив, с ръководител Веселин Козарев и Фолклорен танцов ансамбъл "Седенчица" с ръководител Рени Вълчева и хореограф Нели Карабахчиева.