Родителите на момиченцето, което падна от втория етаж на кооперация в Пловдив отричат да са били пияни. По време на инцидента те спели в друга стая. Момиченцето е с тежка черепно-мозъчна травма. Според полицията, обаче, майката и бащата са били употребили голямо количество алкохол. 

"Гледахме телевизия. Хапвахме и пийвахме. После си легнахме. Детето беше в детския кош. Прозорецът беше отворен. Нямаше как да предположим, че може да излезе от кошарата и да стане нещо. Разбрахме за инцидента от съседите", разказа бащата на момиченцето Румен. 

Майката отрече да е употребявала алкохол. Живеещите в района разказаха, че родителите на детето са нормални хора и не пиели често.

Шефът на областната дирекция на МВР в Пловдив комисар Йордан Рогачев твърди, че бащата е бил с 1, 9 промила алкохол, а майката - с 1,2. Двамата са били тествани с дрегер на 6 септември вечерта, когато стана инцидентът.  След като хапнали и се почерпели, родителите легнали. Дъщеричката им, която е на 1, 3 г., била в същата стая, в кошчето си до прозореца. Докато родителите спели, момиченцето се покатерило върху кошарката и паднало през отворения прозорец. Съсед го открил окървавено в двора на жилищната сграда и се обадил на 112. Обитателите на кооперацията трудно събудили Златка и Румен. Бебето е единственото им дете. Двамата нямат брак. 40-годишната жена е разведена, има голяма дъщеря, която живее и работи в Германия. Румен е ерген, на 63 г. Работи като куриер.

В момента бебето е в университеската болница "Св. Георги" е в стабилно и подобрено състояние. Надеждите на лекарите са, че то ще успее да се възстанови. От лечебното заведение добавиха, че предстои то да бъде изведено от Интензивен сектор. Домът на родителите вече е посетен от социалните, които подготвят доклад. Прокуратурата пък още вчера образува досъдебно производство по случая за неполагане на грижи за малолетно лице. Законът предвижда до 3 г. лишаване от свобода и обществено порицание.