Реституиран терен може да остави футболния клуб в Асеновград без база за тренировки. Една част от помощния стадион, който е в общинския спортен комплекс е върната на собствениците на земята. След дълги и трудни преговори с общинската администрация, те са оградили мястото, защото нямат отговор как и с какво ще бъдат обезщетени. В същото време спортистите не могат да организират график за подготовката си.

Половината от помощното игрище на градския стадион в Асеновград в момента е реституиран имот. 1700 квадратни метра са частна собственост. След две съдебни решения и години трудна комуникация с общинската администрация, притежателите на терена решили да маркират своята част с колчета.

"В нашо право е да влезем и да си ползваме местото", каза Валя Калинова - собственик.

На игрището тренират четири възрастови групи футболисти на клуб Асеновец. Децата в школата са повече от 150.

"Това са деца, които ежедневно полагат труд на този терен, може би затова така ни е толкова необходим", каза треньорът Георги Карев.

Съоръжението се поддържа от самите футболисти. И клубът се стреми да го запази, за да има къде да се провеждат и контролни срещи и пълноценна подготовка.

"Теренът не е перфектен, но е добър за тренировки. Без него загиваме като клуб", каза Димитър Илиев.

Собствениците обаче са категорични, че няма да чакат повече. И ако до неделя не получат от общината предложение за замяна, ще поставят и ограда на своята част от терена.

"И тогава вече децата наистина няма да могат да играят тука, защото то става все едно да влезеш в чужд двор и да играеш футбол", каза Валя Калинова - собственик.

От Община Асеновград заявиха, че се ангажират с решаването на проблема и вече са възложили проектиране на нов градски стадион само върху общинска земя.