Четирима - трима мъже и една жена, са привлечени като обвиняеми от Районна прокуратура - Пловдив за набиране на жени с цел развратни действия, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 21 февруари, след образувана прокурорска проверка, в Пловдив е проведена Специализирана полицейска операция, при която са установени две млади жени, които са били повикани на адрес за предоставяне на сексуални услуги. Впоследствие са били задържани двама таксиметрови шофьори, които са ги превозвали до посочените места, както и мъж и жена - сводници.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура - Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Това е поредната схема за платена любов, която служителите на реда разбиват в града, припомня "Марица".

На 22 февруари миналата година полицията задържа четирима за склоняване към проституция в центъра на Пловдив. Зрелищните арести бяха в стриптийз клуб. Собственикът, управителят на нощното заведение, един от охранителите и мъж от Варна набирали момичетата и ги предлагали на свои клиенти.

В края на ноември миналата година също имаше подобна акция. Шестима се оказаха в ареста за престъпна дейност, свързана с предлагане на платени сексуални услуги. Служителите на реда хванаха тогава две жени от Ботевград, викани на адреси. Криминалистите извършиха претърсване на имот на ул. "Тодор Каблешков". В апартамент, нает и ползван от 36 годишен мъж с инициали М.Т, също от Ботевград, и други две жени - 19-годишно момиче от Бяла Слатина и 25-годишна от Плевен , били предлагани сексуални услуги срещу заплащане на терен. Клиентите били набирани основно чрез обяви в различни интернет сайтове.