Тежък инцидент в Пловдив. Четирдесет годишен работник падна от четвъртия етаж на стара сграда, която в момента се ремонтира. Според очевидци се е чул гръм, след който е последвало частично разрушаване на четвъртия етаж.

Сградата се намира на ул. "Любен Каравелов" в центъра на града. Работникът, заедно със свои колеги бил част от ромска бригада, която извършва ремонта на сградата, намираща се близо до НОИ.

Първоначално сигналът е подаден към пожарната, че е затрупан човек. Екип е отишъл на място, но не се е наложила неговата намеса, тъй като се касае за трудова злополука, съобщи "Марица".

Причина за инцидента е срутила се стълбищна клетка, съобщиха от район "Централен". 

Собственикът на сградата е подал уведомление до общината, че я събаря. Не ясно колко души са работили на обекта.

Пострадалият работник е качен в линейка от негови колеги и откаран в болница. Очевидци споделят, че мъжът е лежал окървавен и в безпомощно състояние. На място има и полиция.

Съседи разказаха, че ремонтът започнал преди две седмици, но без спазването на никакви правила. "Няма табела, даже обезопасителна лента не сложиха. Работниците са без каски. Първо сваляха покрива, а днес бутаха една от страничните стени", обясниха очевидци. Според тях се чул страшен тътен, а след това всички се разтичали да вадят ранения строител.

Сигналът за инцидента е получен малко след 12.30 часа на тел. 112.

Пострадалият незабавно е транспортиран в болнично заведение. Той е с тежка мозъчна травма.  Причините за инцидента са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура.