Бизнесмен от карловското село Васил Левски е прострелян неволно в главата с пистолет в стопанска постройка на негов приятел при разпивка за Деня на победата в неделя следобед. Пострадалият 55-годишен Марин Гърдев е в болница, а стрелецът е арестуван.

"И двамата са бизнесмени. От много време са и приятели. В понеделник късно следобед седнали в дома на Петков да се почерпят заради успешно свършена работа. Сигурно алкохолът им е дошъл в повече", коментираха в село Васил Левски пред 24plovdiv.bg.

Марин Гърдев бил на гости у Кирил Петков. Между тях бил пистолетът на 56-годишния Кирил. Домакинът решил да се похвали с оръжието си. Казал, че в него няма патрони. За да демонстрира, че е така, го насочил към госта. И натиснал спусъка. В следващата секунда произвел изстрел.

Куршумът минал през пръстите на едната ръка на Гърдев, но траекторията му продължила на горе към главата, защото той имал наранявания в областта на устата и вероятно куршумът е засегнал врата му. Няма опасност за живота му.

Още вчера полицията е иззела пистолета на Кирил Петков, притежаван от него без разрешително. Пистолетът е "Макаров", без фабрични номера. Мъжът е задържан за 72 часа. Разследващите са категорични, че станалото не е било умишлено и инцидентът е неволен. Срещу него е повдигнато обвинение за притежаване на оръжие без надлежно разрешение - престъпление по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Марин Гърдев е известен бизнесмен в региона, той се занимава с изкупуване на скрап. Приятелят му Кирил Петков е търговец.