34-годишен полицай е настанен в болницата в Пазарджик с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота след побой в пазарджишкото село Пищигово. Арестувани за побоя са двама братя, съобщиха от полицията в Пазарджик, предаде БНР.

Инцидентът е станал около 22 часа в събота, а сигналът е подаден на спешния телефон 112. На мястото незабавно били изпратени екипи на полицейското управление в Пазарджик. Те установили, че между полицейския служител, който не бил на работа, и шумна компания, празнуваща в заведение, възникнал скандал.

Почерпените мъже нанесли жесток побой на полицая - множество удари с ръце и крака в главата. След побоя го оставили в безпомощно състояние на улицата. Там го намерили хора от селото, които подали сигнала за побоя. Пострадалият е откаран с линейка в МБАЛ-Пазарджик, където по-късно било установено, че е служител на ОДМВР-Пловдив, уточни говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

За разследване на случилото се в Пищигово са изпратени екипи на полицията в Пазарджик и на сектор "Специализирани полицейски сили" при областната дирекция на МВР в Пловдив.

Пред Радио Пловдив директорът на болницата в Пазарджик д-р Красимир Темнилов съобщи, че състоянието на пострадалия полицай е тежко и засега не могат да се правят прогнози. Направени са му две операции на черепа и в момента се изчаква и проследява дали и как ще се възстанови.

Пациентът е под наблюдението на неврохирури и специалисти от Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение, допълни д-р Темнилов.

По негово разпореждане ще бъдат привлечени консултанти, с които да се прецизират манипулациите с пострадалия мъж през следващите дни.

Като обвиняем за нанасянето на средна телесна повреда е привлечен единия от двамата арестувани братя - на 33 години. Той е задържан с прокурорско постановление за 72 часа, а след изтичането им прокуратурата ще поиска от съда постоянно задържане под стража. За нанасяне на средна телесна повреда законът предвижда до 6 години лишаване от свобода. Назначени са експертизи по разследването, разпитани са и свидетели, съобщи районният прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев.

На местопрестъплението е открит и автомобил с полицейска лампа и звукова сигнализация, като за това е образувано отделно разследване.