От днес до 11 ноември в Цар Симеонова градина в Пловдив, на алеята до фонтана "Деметра", ще бъде разположена изложбата "Да дариш живот", съобщиха организаторите.

Тя е част от едноименната национална информационна кампания в подкрепа на донорството, която се организира за втора поредна година от "Астелас България", Българското дружество по нефрология и др. Изложбата се реализира с подкрепата на община Пловдив.

Целта на кампанията "Да дариш живот" е да повиши информираността на обществото за ползите от донорството. В България близо 1200 души се нуждаят от трансплантация на различни органи.

В същото време едва 30 души годишно са донорите у нас. Страната ни е на последно място в Европа по брой донори. Статистическите данни показват, че само органите на един донор могат да спасят до осем живота.

Изложбата "Да дариш живот" включва общо творби на студенти от специалност графичен дизайн, графика и илюстрация и са създадени в рамките на конкурс за най-добър художествен проект по темата в подкрепа на донорството и трансплантациите, който бе част от миналогодишното издание на кампанията.