Пловдив осъмна със стихове от песни на тротоара. Изработените по специална технология надписи се виждат само, когато завали дъжд или се намокрят, съобщиха от Фондация "Пловдив 2019".

"Европа в Капки Поезия" е уникален проект, част от програмата на Пловдив- Европейска столица на културата 2019, който се прави за първи път в Централна и Източна Европа.

От специален материал по шаблон са изработени 32 надписа със стихове на песни, които са поставени на различни места по тротоарите на Пловдив. За полагането им е използван революционен спрей по технология разработена от 20 годишния американец Перегрийн Чърч. За първи път обаче се подхожда толкова мащабно за поставянето на такъв тип визуално изкуство в градска среда, посочват от Фондация "Пловдив 2019".

Подбрани са текстове на песни на емблематични изпълнители, като Битълс, АББА, Тото Котуньо, Лара Фабиан, Рамщайн, Инна и други. От българските участници, с изключение на Паша Христова с "Една българска роза", са избрани чрез допитване и Лили Иванова със "За тебе бях", Васил Найденов с "Всичко ми е наред" и Стефан Вълдобрев с "По-полека", са казва още в съобщението.