Пловдив влиза в топ 5 на най-евтините квартири под наем в Европа. Класацията е направена от сайта entrepreneur.com и включва различни европейски градове, в които наемът на жилище не е толкова висок, пише "Монитор".

Все повече хора днес избират да се превърнат в "дигитални номади" като се затворят за външния свят. Терминът се отнася до всички служители, които, благодарение на новите технологии, могат да работят както от вкъщи, така и от всяка една точка на планетата, без това да възпрепятства производителността или бързината им. Затова обаче е важно мястото, което един номад си избере, да е евтино, тихо и спокойно, и най-важното - да създава чувство за уют. От сайта entrepreneur.com дават класация от 5 града в Европа, където наемите не са високи, а атмосферата е спокойна.

На първо място в списъка се нарежда Познан - град, разположен в централната част на Западна Полша. Там едностаен апартамент ще струва 400 британски паунда или 500 американски долара. Вечеря пък може да се намери за 15 паунда, а само за 2 часа човек може да стигне до Берлин.

Веднага след Познан са Истанбул и Барселона, където цените са в порядъка 400-1 000 паунда за месец, а придвижването с градски транспорт не е трудно. Сред плюсовете на Истанбул е и това, че той се намира между Европа и екзотична Азия.

Следва Пловдив с цени от 300 паунда и то в центъра на града.

"Повечето хора знаят България единствено със София, но има още много да се види за балканската страна извън столицата", пишат в сайта. Като предимство на града са изтъкнати добрата храна и бързата интернет връзка.

На последна позиция е холандския Утрехт, където ще дадеш 1 200-1 600 паунда за месец, а нощният живот е гарантиран.