21-годишният пиян шофьор, който помете пет паркирани автомобила в Пловдив, е имал 5 предишни нарушения за превишена скорост и неспазване на пътни знаци. Инцидента стана в 04.30 часа на 13 май.

"От 4 години има шофьорска книжка 21-годишният нарушител, през това време има констатирани 5 броя нарушения, два акта и 3 фиша. Те са за неспазване на пътни знаци и за управление с превишаване на скоростта, последното нарушение е 4 месеца преди удара в 6-те коли за неспазване на пътен знак", каза инсп. Ботьо Гергинов от "Пътна полиция" - Пловдив пред bTV.

До два дни ще стане ясно употребил ли е и наркотици.

21-годишният Георги Георгиев е в болница с лицево-черепна травма, няма опасност за живота му, съобщиха лекари. Другият младеж, пътувал в колата, е прегледан и освободен за домашно лечение.

Пет от ударените коли са с много сериозни материални щети. А една от тях е толкова увредена, че нейният собственик, студент, теглил кредит, не вярва, че може да я оправи. Според него пияни и дрогирани водачи трябва да остават без книжки за дълъг период от време.

От всички пострадали коли, само една има застраховка "Автокаско".  Ден преди инцидента Златка Терзиева, която е инавалид, е платила всичко дължимо. Днес тя има среща със застраховател, за да оценят щетите по автомобила й. Десетки зрители на NOVA се свързаха с екипа им и предложиха да съберат средства за Златка, за да й закупят автомобил. Жената сподели през сълзи, че е трогната от милия жест.

От тази нощ има пореден сигнал за гонки в квартала. Според кмета на район "Тракия" Костадин Димов, причината за високите скорости е в подобрената инфраструктура.

Вчера КАТ стартира операция на територията на цялата страна, която следи за превишена скорост, пияни и дрогирани шофьори. Извадени на пътя са над 200 налични технически средства - както в градовете, така и извън тях, включително и на пътищата от втора и трета категория. Спецакция приключва в 16 часа на 20 май. При предишната - от 8 до 11 май, са проверени над 21 000 автомобила и над 28 000 пътници в тях. Констатирани са 10 000 нарушения, от тях 7500 са наказани с фишове, 2500 са с акт за установяване на административно нарушение, 115 водачи са управлявали МПС след употреба на алкохол, 22-ма водачи са заловени, управлявали с наркотични вещества.