Kадри на мъж, който блъска кондукторка и залива шофьора с безалкохолно в Пловдив, обиколиха мрежата. Инцидентът се е случил в една от автобусните линии в града, а друг пътник е заснел видеото.

"Гол мъж се появи откъм подлеза. В едната си ръка държеше храна, а в другата безалкохолна напитка. Бях тръгнал от спирката и изчаквах светофара. Мъжът започна да блъска по вратата, но аз не му отворих. След това той посегна с един голям камък. Отворих му, за да не счупи вратата", разказва пострадалият шофьор пред Нова тв.

След като се качва в автобуса, мъжът хвърля храната и напитката по шофьора. Последва скандал заради отказа на водача да отвори вратите. Между двамата мъже застава кондукторката, която също е пострадала.

"Ние си ги знаем, това е редовно. Те са много нагли и искат да се возят без пари. Понякога плащат, понякога отказват. Когато искаме да ги свалим, стават агресивни, вадят ножове", разказва пострадалата кондукторка.

При подобен скандал с друга превозна бригада се намесва полиция. Органите на реда обаче нареждат мъжете да бъдат превозени, защото са редовни пътници и са си платили.

"Държаха се много грубо. Хвърлиха монетите в краката ми, за да ме унизят. Обиждаха шофьора. Към мен се обръщаха с много цинични думи", разказва друга служителка.

Собственикът на фирмата е подал сигнал към полицията, но е неприятно изненадан, че няма реакция.

"За нас това не е нормален начин за работа. Тези хора нямат респект от полицията. Полицаят идва, и вместо да го арестува или глоби, той го пуска. Преди месец имахме случай, при който счупиха стъкла", разказа Петко Ангелов.