С "първа копка" започна изграждането на локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград, попадащ на територията на общините Родопи, Куклен и Асеновград. Областният управител Дани Каназирева уточни, че вчера в късния следобед е влязло в сила строителното разрешение, като няма постъпили възражения. За целта са отчуждени 131 имота, от които 40 от община Куклен, сменено е и предназначението на 63 дка земеделска земя.

Снимка: БТА

Приблизителната обща дължина на локалите е около 20 км, с по две ленти, осветление на кръговите кръстовища, а стойността е 18 милиона и 900 хиляди лева с ДДС. Срокът за изпълнение е една година.

"Това е изключително важна инфраструктура, която позволява на лесен достъп на бизнеса разположен по протежение на пътя Пловдив - Асеновград", каза Дани Каназирева.

Кметът на община Куклен Мария Белчева добави, че локалите са довършващият елемент на "магистралата" Пловдив-Асеновград. Това ще се отрази изключително добре за бизнеса и инвеститорите от Тракия икономическа зона.

Снимка: БТА

"Строителните дейности ще протекат по най-бързия начин и се надявам догодина по същото време да откриваме локалните платна", каза Юлиан Инджов собственик на строителната компания. Той добави, че този обект е началото на изграждането на Околовръстния път на Пловдив от изток /пътя от кръговото на Пловдив до кръговото на "Скобелева майка"/ и свързването с АМ "Тракия", което да облекчи трафика и даде тласък на развитието на икономиката.