Отменя се забраната за пловдивчани, живеещи в сградите на бул. "Цар Борис III Обединител", да отворят вратите и прозорците на домовете си, които гледат към булеварда и да снимат от тях по време на откриването на Пловдив Европейска столица на културата 2019. Това съобщи началникът на полицията старши комисар Атанас Илков, цитиран от онлайн изданието на "Марица".

"Трябва да се съобразим всички с мерките за сигурност. Да, ще има дискомфорт, но така е при такива събития в цял свят. Живущите в близост до събитието ще могат да излязат на терасите и да гледат, както и да снимат. Факт е, че колегите са били максимално прецизни и са представили мерките по един начин, по който малко са се престарали. Листовките вече са премахнати", заяви полицейският шеф.

Той добави, че на 12 януари в деня на откриването на Пловдив Европейска столица на културата 2019 за повече сигурност ще патрулират полицаи с автомати. Това обаче не трябва да притеснява гражданите. Патрули с автомати, но това е част от мерките за сигурност.

Заместник-кметът на Пловдив Златин Велев добави, че на този етап режимът не затруднява живущите и работещите в зоната, осигурен е достъп до района. В събота от 12,00 часа се разширява пешеходният периметър там- основно по и около булевард "Цар Борис III Обединител".