Пловдивският районен съд остави в ареста 32-годишния П. А. и 16-годишния А. М. от с. Трилистник. На 5 април през нощта двамата нападнаха и ограбиха 86-годишен дядо от селото, като му взеха портфейл със 117 лв. и го пребиха.

Същия ден на място отиде главния прокурор Иван Гешев. Той посети пострадалия Христо Васков в дома му.

Спрямо двамата роми са повдигнати обвинения за извършен грабеж на портфейл и пари на стойност 117 лева в съучастие. Те взеил парите от възрастния мъж със сила и заплашване.

Предвидените от закона наказания за това престъпление са от 3 до 10 години затвор за пълнолетния извършител и до 3 години затвор за непълнолетния.

Съдът прие, че макар разследването да се намира на ранен етап, от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че двамата арестувани са извършили грабежа.

Извършен е следствен експеримент и оглед на местопроизшествието.

Налице са и обясненията на 16-годишния нападател, който точно е посочил не само двора, но и конкретното място, където е изхвърлен портфейла, отнет от пострадалия.

Извършеното престъпление се отличава с ожесточеност и безпардонност, смятат магистратите.

Според тях жертвата е възрастен човек, на 86 години, чиято възможност да окаже съпротива е силно намалена.

Двамата обвиняеми са разбили врата и прозорец, за да проникнат в къщата му. Съдът прецени, че те едва ли ще се укрият, но може да посегнат отново.

Магистратите припомниха, че 16-годишният младеж е извършил нападението, докато тече изпитателния срок на предишна условна присъда.