Върховният касационен съд потвърди 20-годишната присъда за бащата, залял с бензин сина си в пловдивското село Отец Кирилово преди 3 години. Никола Добревски е признат за виновен в това, че е убил 26-годишния си син по особено мъчителен начин.

Присъдата на бащата, потвърдена от състав на Апелативен съд - Пловдив, е оставена в сила от ВКС и е приведена в изпълнение днес, съобщиха от Апелативния съд в града.

По време на съдебните заседания Добревски твърдеше, че става дума за нещастен случай, но прокуратурата го обвини в умишлен палеж на сина му, когото първо залял с бензин, а после подпалил, припомня Дарик.

Трагедията се разиграва на 27 декември 2016 г., когато бащата се прибрал пиян вкъщи. Започнал да се заяжда със съпругата си, тъй като синът им взел 10 лева назаем от човек от селото, след това взел бутилка от сок, пълна с бензин, и заявил, че отива да запали автомобила на сина си. В този момент синът му - Иван Добревски, влязъл в къщата на родителите си. Между него и баща му възникнал конфликт по повод взетия заем. Подсъдимият изсипал върху главата му бензина от бутилката. След това щракнал със запалка и огънят бързо обхванал както дрехите на младия мъж, така и областта на лицето, тялото и ръцете. Виждайки, че синът й гори, майка му го отвела в банята, поливайки го с вода. Подсъдимият също се включил в гасенето на дрехите на сина си. Пострадалият бил транспортиран до УМБАЛ "Св.Георги" и настанен в Клиниката по изгаряния. Въпреки оказаната медицинска помощ, починал от тежките изгаряния два месеца по-късно.

Върховният касационен съд се е произнесъл, че Апелативният съд е установил подробно начина, по който е възникнал пожара, в резултат на който пострадалият Иван Добревски е получил термичните травми, довели до смъртта му.