Община Пловдив предоставя финансова подкрепа на 12 училища за облагородяване на дворовете и ремонт на спортните площадки, което се извършва за първи път в рамките на проект през следващите 3 години.

Дейностите включват подмяна на настилки и стари и опасни съоръжения, както и за ремонтиране и изграждане на нови огради, съобщиха от Общината.

"Въпреки трудностите за бюджета тригодишната образователна програма е приоритет и много държах да стартираме тази нова инициатива", коментира кметът Здравко Димитров.

По думите му, за целия период от 3 години в поддръжката на дворовете ще бъдат инвестирани 1,4 млн. лева. Кандидатстването по проекта е било при много висок интерес от страна на общинските училища, като постъпилите кандидатури са били на обща стойност над 776 000 лева.

Още на първото заседание е разпределена цялата сума в размер на 400 000 лева, утвърдена за финансовата 2020 г. От общо 15 кандидатствали училища с проекти идеи, са одобрени за 12, чиито представени документи и заявени интервенции отговарят на заложените от общината изисквания за допустимост на кандидатурите, се казва още в съобщението.