Над 25 атракции ще забавляват посетителите на пролетните изложби от 27 до 31 март в Международен панаир - Пловдив. Очакват ги и много новости, свързани с лова, риболова, туризма, екстремните спортове, градинарството, модата, фризьорството и грима, свободното време. Това съобщиха от международното изложение.

Серията от прояви започва с откриването на Международната изложба "Природа, Лов, Риболов" на 27 март. За първи път ще бъде показано луксозно облекло от вълна и кожа на северен елен, което ще бъде част от експозициите от дрехи, обувки, принадлежности и аксесоари за лов, риболов и активности сред природата.

От 29 до 31 март гостите на панаира ще могат да видят екстремното байк шоу на най-добрите каскадьори с велосипеди от Балтика. Програмата на изложбата включва демонстрации с коне тежковози, експозиция от ловни трофеи и старинни пушки, представяне на ловни кучета и соколи, обучение по стрелба, надпревара по риболов за деца, допълват от панаирния пресцентър.

Специализираната изложба "Цветна пролет" е с богатото разнообразие от декоративна растителност, овошки, препарати, саксии, ще има и арт предмети за великденска украса.

Атрактивни колекции от облекла, които ще бъдат демонстрирани на специални дефилета, ще представи Европейският панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика, който се открива на 28 март.

Със зрелищни събития от 29 март започва Италианският фестивал на красотата и прическата. Художникът Васил Стоев ще рисува с бои за коса върху 12-метрово платно, а чрез ревю на прически ще бъдат показани емблематични образи от България.

На 30 и 31 март ще има международни и национални киноложки изложби. За шампионските титли ще се състезават кучета от над 30 породи, а публиката ще се забавлява с конкурсите "Най-добра развъдна двойка", "Най-добър развъдник", "Дете и куче", "Млад хендлер", както и с демонстрации по послушание, фристайл и фризби-фристайл.