Високи резултати, по-малко регистрирани престъпления, по-голям брой разкрити такива. Това сочи анализ на ОД на МВР - Пловдив дейността през 2019 година, каза пред журналисти старши комисар Николай Хаджиев, заместник-директор на ГД "Полиция" към МВР.

По думите му пловдивската дирекция отчита и по-добри резултати по отношение на пътната безопасност, където има сериозно намаление спрямо предходната година както на броя на катастрофите и пътните инциденти, така и на броя на ранените и загиналите.

Директорът на полицията в Пловдив, старши комисар Йордан Рогачев уточни, че броят на катастрофите е с 27 по-малко, а на убитите - с 13. Той добави, че продължават засиленото полицейско присъствие в малките населени места, както и операциите срещу разпространението на наркотични вещества най-вече в и край учебните заведения. Без проблем върви и подмяната на българските документи за самоличност, като от началото на годината в Пловдивска област са издадени нови 13 800 документа.

Рогачев съобщи, че в момента в Пловдив се провежда акция на Специализираните полицейски сили с участието на екипи на ГД БОП и полицията в Пловдив по отношение на производство и продажба на фалшиви документи - паспорти, лични карти, шофьорски книжки и дипломи. В тази връзка служители на реда са блокирали всички изходи на града и някои възлови кръстовища и проверяват минаващите автомобили. Информация за операцията ще има на по-късен етап, каза Рогачев.