Областният кризисен щаб в Пловдив реши пловдивчани да могат да посещават зоните за отдих на територията на лесопарк "Родопи", съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

След заседание снощи на щаба е позволено посещение на територията на лесопарк "Родопи", включващ зони за отдих "Бяла Черква", "Студенец", хижа "Здравец" и Копривките, на територията на общините Куклен и Родопи, от 9 до 21 часа, при спазване на социална дистанция и всички действащи противоепидемични мерки. Не се допуска използване на градски транспорт, лифтове и посещения на хижи и туристически обекти.

"Всички сме наясно, че Пловдив има своята специфика като община, с оглед на това разговарях с министър Кирил Ананиев и областният щаб взе решение кои паркове да бъдат отворени и как ще се осъществява контролът за достъп до тях извън границите на Пловдив", е обяснила областният управител Дани Каназирева.

В тези паркове ще има създадена организация от МВР, както и присъствие на органите на реда, но от всички нас зависи спазването на мерките, които все още са в сила. Решение за парковете в останалите общини не е взето от ОКЩ, защото там няма КПП-та и кметовете по места трябва да създадат реда и организацията за посещенията им, се посочва още в съобщението.