Полиция и общинските служби в Пловдив ще следят за провеждане на така наречените дрифтове на Гребната база. Това съобщи заместник-кметът Тодор Чонов, цитиран от пресцентъра на общината.

В Общината са получени множество сигнали на живеещи в района граждани и гости на близкия хотела, че се организират незаконни гонки и дрифтове, а шумът от тях е изключително силен и безпокои хората.

На определени места вече са поставени знаци, указващи забрана за престой и паркиране от 22.00 часа вечерта до 06.00 часа сутринта. Това ще позволи органите на реда да глобяват при нарушение на правилата.

"Ще направим необходимото, за да осъществим контрол и да предотвратим подобни смущаващи мероприятия. Всеки, който види и е свидетел на подобно, може да сигнализира МВР", посочи още заместник-кметът.

На определени места вече са поставени знаци, указващи забрана за престой и паркиране с уточнение на часа - от 22.00 часа вечерта до 06.00 часа сутринта. Това ще позволи органите на реда за глобяват при нарушение на правилата, като за целта най-близкото Районно управление на полицията вече е уведомено да предприеме необходимите мерки своевременно.

Дрифтове при Гребната база >>