Започна традиционното "къпане" на паметника на "Съединението" преди големия празник на Пловдив, предаде Тrafficnews. С два тона вода и 10 литра шампоан служителите на ОП "Чистота" ще измият символа на обединението между Княжество България и Източна Румелия.

Освен паметника, ще бъдат измити и всички улици в града, по които ще мине традиционният маратон за празника. Ароматът, който ще се носи тази година ще е на горски цветя, каза директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

Засадени са и нови цветя, а от догодина паметникът ще се мие няколко пъти в годината.

Екипи на ОП "Чистота" са монтирали и 300 нови знамена върху осветителните стълбове по входно-изходните артерии на града.

По 100 броя са националните трибагреници, знамената на Пловдив и флаговете на Европейска столица на културата 2019. Подновени са също 75-те знамена, които тази година за първи път бяха поставени на "Коматевско шосе" след като приключи реконструкцията на пътя, както и флаговете, монтирани на знакови за града места. Върху 15-метровите пилони на входовете на Пловдив вече се веят нови знамена с националния трикольор.

Директорът на "Чистота" Иван Стоянов напомни, че знамената се обновяват два пъти годишно - за 3 март и 6 септември. Те се осигуряват от Община Пловдив. По традиция в навечерието на празника паметникът на Съединението, където ще се състои официалното тържество по случай 6 септември, ще бъде измит с шампоан.