В сезона на ремонтите обръщаме внимание на подовата настилка на всяко помещение. 

До 17 май всички непромоционални паркети в Mr.Bricolage са с 20% намаление. Отстъпката включва голям избор от модели с дебелина от 6 до 14 мм и разнообразни декори.

Обновеният магазин в Пловдив на бул. "6-ти септември" 223А работи при засилени мерки за дезинфекция, a френската верига предлага и възможност за онлайн пазаруване или поръчка по телефона. При поръчка по телефона над 100 лв. доставката в Пловдив е безплатна, а над 200 лв. - и в цялата страна.

Ето какво трябва да знаем преди да изберем подходящ паркет за дома или офиса.

Преди всичко е важно старата основа да бъде добре подготвена. Подът трябва да бъде добре нивелиран, да няма неравности, а преди самото полагане на паркета да се постави подходяща подложка.

Паркетите основно се делят на два типа - масивни, от естествен дървен материал и ламинирани. Ламинираният паркет е по-разпространен, защото е по-устойчив и лесен за монтаж и поддръжка. Освен това, може да се монтира дори и върху старото подово покритие.

Дебелината на паркета варира, като по-тънкият е по-достъпен, а по-дебелият - по-устойчив и стабилен. Когато се избира дебелината, трябва да се има предвид свободното разстояние под вратите, както и нивото на съседните помещения.

Класът на износоустойчивост се определя от горния слой на паркета - ламинираното покритие. От значение е видът на помещението, в което ще се полага паркетът. В по-натоварените помещения, като дневната и коридора на дома или офис помещенията, би следвало класът на ламината да е по-висок.

Изборът на шарка при ламинираните паркети е много голям. Той изцяло зависи от личните естетически предпочитания и стила на интериора. Така например, по-топлите дървесни тонове внасят уют в помещението, а по-студените синкаво-сиви нюанси придават по-модерна визия.

 

*Рекламна публикация