Иновации за по-прецизно лечение и модерна индустрия за здраве показва изложбата "Медикус, Денто, Галения 2018", която ще се състои от 17 до 20 октомври в Международен панаир Пловдив. Водещи български и чуждестранни компании участват в 24-ото издание на авторитетния делови форум за медицина, стоматология и фармация у нас, съобщават от панаирния пресцентър.

Изложителите представят иновации от последно поколение, основно от областта на денталната медицина, ориентирани предимно към поставянето на по-точни диагнози и по-бързо лечение. Друга актуална линия е комфортът на пациента и на лекаря. В тази област също се презентират интересни новости, като ергономично оборудване, щадящи процедури, широкоспектърни продукти и други разработки.

За първи път в Европа ще бъдат показани нови апарати за електролечение, които съчетава принципите на древното медицинско изкуство на Изтока със съвременна електронна технология. Терапията е неинвазивна, без медикаменти и активира защитните резерви на човешкия организъм. Уредите може да се използват както в лекарските кабинети при широк кръг заболявания, така и в домашни условия срещу болка, грип, травми, изгаряния, измръзване и за оказване на първа помощ.

Експозициите дават възможност на специалистите да се информират за най-актуалните тенденции, за научни постижения в различни области медицината и за новости в практиката.

"Медикус, Денто, Галения 2018" е част от Дните на здравето и хобито, посочват от пресцентъра на панаира. Паралелно с нея се провеждат: Специализирана изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари "Цветна есен" (17-21 октомври), Панаир на колекционерите "Булколекто" (19-21 октомври), киноложки изложби и финали за Световната киноложка купа, изложение на американски автомобили и мотоциклети (20 и 21 октомври).