В Пловдив "Синята зона" става безплатна, актуализират се и мерките за градския транспорт. Паркирането в централната градска част ще е безплатно от утре до 29 март включително. Това бе прието от общинския оперативен щаб за борба с коронавируса, съобщиха от пресцентъра на общината.

За да се осигури спокойствието на гражданите, които ползват услугите на обществения масов вътрешноградски транспорт, Община Пловдив актуализира и извънредните мерки за маршрутните разписания на автобусите.

От утре до 29 март включително се въвежда диференцирано разписание на автобусните линии през работните дни.

В пиковите часове от 05:00 до 09:00 ч. и от 16:00 до 19:00 ч. рейсовете ще се движат с делнично разписание и с пътниковместимост над 70 места, а за времето от 09:00 до 16:00 ч., както и след 19:00 ч. - с неделно разписание.

"Искаме пловдивчани, които отиват на работа, да не се притесняват. Призоваваме хората, особено възрастните, които нямат неотложни задачи, да си останат вкъщи и да не се излагат на рискове от зараза", коментира заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

От общината уверяват, че оперативният щаб за борба с коронавируса денонощно следи обстановката и е готов всеки един момент да актуализира противоепидемичните мерки с цел опазване здравето и живота на гражданите.

По-рано днес столична община обяви, че "синята" и "зелената" зона в София също ще бъдат безплатни.