Двама мъже  и една жена са с обвинения за притежание и разпространение на хероин на стойност 30 000 лв. Наркотикът е открит в 33-годишна жена, пътуваща от Пазарджик за Пловдив в такси.

До залавяне на наркодилърите се стига след на 8 февруари. Около 16,30 ч. край Пловдив при провеждане на Специализирана полицейска операция на ОД на МВР - Пловдив срещу наркоразпространението, служители на отдел "Криминална полиция" и сектор "Пътна полиция", спрели последователно за проверка лек автомобил, марка БМВ, управляван от 42-годишния К.Й., както и таксиметров автомобил, марка "Дачия", в който пътувала 33-годишната М.К.

При извършен личен обиск в дрехите на жената били намерени две пресовки хероин, с общо тегло 988, 74 грама, чиято стойност е около 30 000 лева.

Установено е още, че жената първоначално е пътувала в БМВ-то на К.Й., след което се прехвърлила в случайно наето такси в град Пазарджик.

Двамата обвиняеми се движели от град Септември към Пловдив. При последвал обиск в жилището, обитавано от тях в Пловдив, са иззети мобилни телефони. В хода на разследването полицейските служители установили и лицето, от което обвиняемите придобили хероина - 47-годишният обвиняем С.Д. Той живеел в град Септември.

Извършено било претърсване в къщата и в магазина му в града, където са били открити и иззети устройство за изградено видеонаблюдение, мобилен телефон и електронна везна със следи от хероин.

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура - Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Според публикации в "24 часа" и "Марица" задържаният с БМВ-то е бившия мъж на дъщерята на Цар Киро - Събка Рашкова, която излежава присъда за пренасяне на наркотици. Дилърът пък бил от хората на Златко Баретата.