Близо 2000 метра плат, 1860 текстилни изделия и чанти бяха унищожени под контрола на Териториална дирекция "Тракийска" при три процедури, съобщиха от Агенция "Митници".

Артикулите са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация на пазара у нас и в други държави членки на Европейския съюз. При две от процедурите чрез машинно нарязване са унищожени 48 рула с 1920 метра плат с изображения на любими анимационни герои.

Снимка: Агенция Митници

Задържаните платовете са част от групажна стока от Турция, открита в камион, който пристигнал в началото на годината в склад в Пловдив. Митническите служители на ТД "Тракийска" извършили проверка на декларираните в митническите документи 560 колета с групажна стока. В 24 от колетите са открити 146 рула плат, щампован с изображения на любими анимационни герои. Установено, е че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени.

Снимка: Агенция Митници

Чрез нарязване са унищожени още 1820 блузи, клинове, тениски, якета, суитшърти, мъжки бански, детски тениски и чанти, всички брандирани с лого на световноизвестни марки. Фалшивите стоки са задържани от митническите служители на ГД "Митническо разузнаване и разследване" и ТД Тракийска при проверки във вътрешността на страната.

 

Снимка: Агенция Митници