Град на автомобилите ще бъде създаден за първи път в рамките на Международния технически панаир, който ще се проведе от 24 до 29 септември, съобщиха от изложбения център.

"Auto City Пловдив 2018" ще покаже технологичен напредък, сила и модерен дух в света на високите скорости. Досега световните марки в България представяха своите колекции по време на Есенния панаир в Пловдив, наред с компании, предлагащи транспортно и автосервизно оборудване. Сега се променя цялостната концепция за презентиране на автомобили за бизнес, туризъм, свободно време и хоби, както и на свързаните с тях браншове.

Новата визия ще пресъздаде градската среда с улици, маркировка и пътни знаци, а експонати на отделните производители ще бъдат разположени в обособени сектори. В тест драйв зоната ще може да се видят технологичните и техническите характеристики на машините. Предвидени са сектори за автосервизна техника, автомивки, резервни части и аксесоари. В центъра на Града на автомобилите ще бъде оформена зона "Кола награда". В нея посетителите ще имат възможност да разгледат модели на водещи марки и евентуално да спечелят лека кола по избор след попълване на анкетна карта, се посочва още в съобщението.

В съчетание с експозициите на автомобили се изгражда цялостен комплекс, улесняващ потребителите в този пазарен сегмент. Очаква се новата концепция да увеличи посетителите на най-атрактивното изложение за автомобилната индустрия в България.