Полицията в Пловдив наложи санкции на две от фирмите, отговарящи за зимната поддръжка на пътищата в града и областта. С четири акта са санкционирани две от фирмите за почистване, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив. След обилния снеговалеж на 13 срещу 14 февруари, служители на пловдивската полиция предприеха проверка за състоянието на пътната мрежа на територията на ОДМВР Пловдив.

Констатирано е, че пътищата от с. Труд до с. Михилци; от с. Войсил до гр. Съединение и от гр. Хисаря до с. Калояново не са поддържани в изправно състояние, като фирмата, имаща задължение за зимна поддръжка на пътя и снегопочистването му, не е изпълнила задължението си да ги почисти, като за установеното административно нарушение е наложена санкция.

Фирмата, ангажирана със снегопочистването на пътищата в областния град, също не е изпълнила своя ангажимент, за което е взето административно отношение. На длъжностните лица, които не са взели мерки за отстраняване на препятствие на пътя и с действията си са застрашили безопасността на движението, са наложени глоби. Предвидената от законодателя санкция е в размер от 2000 до 7000 лева, се посочва още в съобщението.