Жена на 65 години е в болница с фрактури на крак и ръка, след като е била блъсната тази сутрин от автобус в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в града.

Инцидентът е станал на кръстовището на улиците "Царевец" и "Пещерско шосе" в момент, когато пострадалата е пресичала на пешеходна пътека.

Автобусът е пътувал по линията Пловдив - Кричим и след удара шофьорът е напуснал местопроизшествието, уточниха от полицията. Жената е транспортирана в болнично заведение, след като екип на "Спешна помощ" е установил счупване на долен и горен крайник.

Водачът е установен при пристигането му на автогара Кричим. Той е на 48 години и няма други криминални прояви към момента. Извършен полеви тест е отчел, че се намира под въздействие на наркотични вещества. След вземане на кръвна проба, ще бъде задържан в полицейския арест.

Шофьорът е с 12 години стаж във фирмата, това е първи инцидент, предаде bTV. Собственикът на фирмата заяви, че ги тества всяка сутрин за алкохол и наркотици. Всичко е било наред.

Зачествяат случаите на драгорини шофьори-бегълци от местопроизшествието. Само за два часа вчера в София двама шофьори избягаха след тежки ПТП-а