До месец ще трябва да приключи ремонта на булевардите "Руски", "Шести септември" и Коматевско шосе в Пловдив, каза кметът на града Иван Тотев. Остават довършителни дейности като последен слой асфалт на Коматевско шосе и "Шести септември" /в района на моста "Адата"/ и асфалтирането на западното платно на "Руски" - от ул. "Ген. Данаил Николаев" до ул. "Гладстон".

Веднага след това ще започнем и ремонта на бул. "Марица-юг", заради което ще остане затворен за три месеца, добави кметът.

През същия период ще се извърши ремонт и на няколко вътрешноквартални улици, което ще наложи да се промени движението в района на Понеделник пазара.

За да се създаде връзка от кръстовището на бул. "Княгиня Мария-Луиза" /до църквата "Св. Петка"/ с Тунела-юг ще бъде отворена в тази посока улица "Света гора". Еднопосочна ще стане и ул. "П.Р.Славейков" в посока от Понеделник пазара, където ще има пропускателна бариера, към Източната порта. Всички живеещи там ще имат право на достъп и място за паркиране, каза още кметът.