Тази есен от 26 до 28 ноември ще се проведе тринадесетото издание на "Дефиле на Младото вино". В 17 обекта (къщи - музеи и галерии) в Стария град на Пловдив ще бъдат разположени щандовете на 58 участника. Те ще предлагат на посетителите дегустация на млади вина и вкусна храна, съобщиха организаторите.

"Дефиле на младото вино" се организира от сдружение "Съвет по туризъм - Пловдив" и Община Пловдив. С подкрепата на министерство на туризма и десетки партньори и приятели. Финансира се от "Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2021 г."

Възрожденските къщи в Стария град на Пловдив ще отворят гостоприемно врати за срещи с приятели, дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления.

Официалното откриване на "Дефиле на младото вино" е на 26 ноември, по традиция то е предществано "Дионисиево шествие", което тръгва, заедно ансамбъл "Тракия", от площада пред Община Пловдив до началото на Стария град, където Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо вино на винарска изба - златен медалист от предходното издание. "С наздравица" ще бъде даден официалния старт на винените дегустации, които ще продължават и през трите дни.

Провеждането на събитието ще се осъществи при строга организация и спазване на противоепидемичните мерки. Поради динамичната обстановка, информацията ще се публикува на официалната страница на организаторите, както и в социалните мрежи на събитието. Доброволци от Медицински университет - Пловдив и информационни табели по време на дегустациите също ще напомнят и информират посетителите в трите дни.