На 6 септември, петък, се организира атракционно пътуване по теснолинейката между Септември и Велинград по повод Деня на Съединението на България, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Специалното пътуване ще се осъществи за всички клиенти на националния жп превозвач, които проявяват интерес към ретро подвижния състав и живописния маршрут. В празничния ден, пътническата композиция ще бъде теглена от теснопътния парен локомотив № 609.76 - доставен у нас точно преди 70 години. Атракционният влак ще замине от гара Септември в 10:35 часа, като при пристигането си във Велинград ще бъде организирано посрещaне от местната община. В обратното направление композицията с ретро локомотива ще потегли от гара Велинград в 16:15 часа.

Ретро влакът ще бъде украсен от сдружението "За теснолинейката", които ще се погрижат и за доброто настроение на пътниците. Композицията ще се движи в състав от шест пътнически вагона.

Цената на билета за влака с парния локомотив № 609.76 между Септември и Велинград ще бъде 25.50 лв. за пътуване в двете посоки - с включени запазени места.

Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно без да ползват отделно седящо място, като при закупуване на билети е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст.

Националният железопътен превозвач напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Продажбата на билети и резервацията на запазени места за пътуване с атракционните влакове ще започне от петък - 23 август.

Билети могат да бъдат закупени от железопътните бюра в столицата, както и от гарите София, Пловдив, Пазарджик и Септември.