За последното денонощие, при специализирана акция, полицията в Пловдив е констатирала 11 престъпления по силата на Закона за движение по пътищата. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Пловдив. В 8 от случаите се касае за управление на нерегистрирани двуколесни превозни средства, а един от водачите е бил неправоспособен - в срок на изтърпяване на наказание, наложено му по административен ред. Две са бързите производства за шофиране след употреба на алкохол. За първи път сред проверените няма дрогирани задачи.

Осъществяването на засилен контрол по пътищата на Пловдив и областта, цели подобряване безопасността на движение недопускане управление на МПС от неправоспособни водачи или такива, употребили алкохол, наркотични вещества или техните аналози, както и установяване на други нарушения по ЗДвП, които пряко влияят върху пътнотранспортния травматизъм.

В хода на работа служители на районните управления, специализирани полицейски сили и пътните полицаи са установили 778 нарушения. Отнети са 12 свидетелства за управление на МПС, а на 8 от автомобилите е прекратена регистрацията.

Съставени са 160 акта за установяване на административни нарушения, а наложените глоби по фиш са 237 бр. В рамките на засиления полицейски контрол са установени 321 нарушения на скоростните режими по пътищата на града и областта.

1293 моторни превозни средства и 1588 лица бяха проверени в хода на акцията, проведена под надзора на Окръжна прокуратура.