На 13 декември 2003 година, когато забил нож в гърба на 26-годишния Божидар Моллов при спор за момиче, младият мъж от ромския квартал „Столипиново” бил едва на 15 г. 

Убийството беше разкрито след ревизия на прокуратурата на така наречените "Студени досиета", като за малко беше предотвратено изтичането на давността на случая.

Днес Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Камберов, според който, макар и като непълнолетен, е могъл да разбира свойството и значението на деянието си и да ръководи постъпките си, когато умишлено е умъртвил другиго по особено мъчителен начин.

Във фаталния ден Синбад пътувал в лек автомобил заедно с двама свои приятели и приятелката на единия от тях. След 23 часа те се придвижили по ул. „Сокол“, в посока към т.нар. „боклук-блок“ в квартал „Столипиново“. По това време Божидар М вървял сам и приближил автомобила им, който бил спрял. Той се навел през прозореца, хванал с двете си ръце един от пътниците и започнал да го обижда и попитал защо му е отнел приятелката, която била в колата.

В това време Камберов слязъл и започнал да го удря с юмруци. Той паднал в близка локвата, след което станал и се отдалечил. Синбад обаче го последвал. Извадил нож с дължина на острието 12 см. и пробол Божидар. След това си тръгнал и изхвърлил ножа в река Марица, уговаряйки се с приятелите си да мълчат.

През това време раненият започнал да вика за помощ, успял да се добере до близкия блок и почукал на една от вратите. Жена го открила да лежи пред апартамента и със съседите повикали Спешна помощ. Той обаче починал. Според съдебно-медицинската експертиза причина за смъртта му е сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, причинена от остра кръвозагуба.

През пролетта на 2017-а обаче уговорката да се пази в тайна убийството била нарушена. Един от очевидците заявил на Камберов, че ще го издаде. Синбад решил да направи изпреварващ ход и отишъл в полицията, като натопил него. Първоначално разследващите смятали, че е той, но впоследствие истината излязла наяве. Извършен бил следствен експеримент, при който Камберов  посочил мястото, където е наръгал пострадалия и механизма, по който го е извършил, както и къде е изхвърлил ножа.

Самият Синбад от задържането си миналата година е в затвора в Пловдив. Наказанието, което може да получи, след предвидената от закона редукция заради непълнолетието му към момента на убийството, е лишаване от свобода от 5 до 12 години, уточниха от прокуратурата.